Å handle dåpsgave er vanskelig. Du vil ha noe ikke alle andre har, og du vil ha noe som varer – noe som foreldre og barn kan sette pris på i flere år frem i tid.

Og alle med barn vet hvor dyrebar tiden blir. Helst skulle den stått stille, og du skulle hørt små barneføtter tasse over parketten for alltid. En avstøpning, som er helt unikt for ditt barn, er kanskje noe av det nærmeste vi kommer å stoppe tiden?

– Det som er vår greie er at du skal få et minne for livet, sier Mia Krafft i Lifestone.

Avtrykk som er unikt for ditt barn

Lifestone spesialiserer seg nemlig på avtrykk av de smås hender eller føtter. Avstøpningene du har laget i gips og sendt tilbake til dem, blir til vakre, helt unike avtrykk på krystallglass, i smykker, eller i støpesten.  

Ideen kom da grunnlegger Katinka Lindahl fikk se avstøpning av sønnens tenner etter et tannlegebesøk, og lurte på hvorfor hun ikke hadde bevart et lignende minne fra da han var baby.  Etter prøving og feiling fant hun avstøpningsmetoden som ga det mest nøyaktige resultatet, og Lifestone var født.

– Tiden går så utrolig fort når du har barn, og du forstår ofte ikke helt hvor små de egentlig har vært. Med avstøpninger får du et minne som viser akkurat ditt barns hånd eller fot, sier Krafft.

Håndblåste glass fra Småland

For dem er det viktig at avtrykket er unikt, forteller hun. Det skal være av ditt barn, og det skal ha ditt barns linjer og former.

– Om jeg må velge en favoritt blant produktene, så er nok det krystallglassene. Der ser du alle små detaljer i avstøpningene – alle små linjer i hendene deres. Det er glass fra Småland, i ekte håndverk fra start til slutt. Det er mye jobb bak de glassene selv før vi får dem og skaper avstøpninger av små hender eller føtter. Det ligger et kjempearbeid bakom og det er 100 prosent håndlaget, forteller Krafft.