Ull regulerer både varme og kulde, noe som er spesielt viktig i overgangsperioder. Ullen puster, og sørger dessuten for at barnet holder varmen selv om de blir våte. For daglig leder for Norlandia Skistua  og Voksenkollen friliftsbarnehage i Holmenkollen, Anette Strand, er det helt vesentlig at barna er kledd i ull.

- Hvis barn fryser, så vil de helst hjem, og da kan veien hjem bli veldig lang.

- Vi er masse ute i naturen, og ull er vesentlig for å være sikre på at barna får gode opplevelser. Hvis barn fryser, så vil de helst hjem, og da kan veien hjem bli veldig lang. Ulltøyet puster, noe som er veldig viktig hvis det er kaldt på bakken og varmt i luften, ullen vil da regulere temperaturen på en helt annen måte enn bomull. Ullen bidrar til å holde ungene både varme og tørre.

Godt å bevege seg i

Ulltøyet er av en helt annen kvalitet i dag enn hva det var før i tiden. Ikke klør det, og det er behagelig å ha på seg. Påkledningen går også lettere, fordi man ikke trenger såa mange lag.

- Nå er klærne laget av ull så bløte og fine, noe som gjør at det er godt å bevege seg i dem. I gamle dager hadde man gjerne en stiv olabukse over ulltøyet, noe som gjorde det mye vanskeligere å bevege seg, men nå trenger man bare en skalldress eller bobledress utenpå. Nå lages det jo også ulltøy som vanlige klær, ikke bare som undertøy. Det ser ut som pene bukser og gensere, det finnes også shorts, skjørt, kjoler og tynne, sommerlette, fine ullklær. Noe til enhver anledning og all slags vær. Jeg synes det er et veldig smart valg for barna, her i vår barnehage bidrar ulltøyet til å gi barna gode uteopplevelser.