Når det er oppstått vedvarende plagsomme betennelser og akne i huden, har hudterapeut Jorun Landsvik på Knarvik Hud og Fotpleie Klinikk lang erfaring med å bekjempe betennelsene både fra innsiden og utsiden. 

Innvendig hudpleie

En frisk hud er avhengig av at vårt fordøyelsesapparat fungerer som det skal.  For best å kunne bekjempe uren hud, gjelder det også å behandle huden fra innsiden.

Mange vil derfor oppleve forbedring av akne ved å gjenopprette balansen. Når tarmen er ute av balanse vil dens evne til å filtrere uønskede elementer være nedsatt. Dette kan føre til inflammasjoner på ulike steder i kroppen. Riktig mat vil styrke utrensningsorganene og derfor gi stor effekt på akneproblemene.

Vi kaller denne behandlingsformen for «Mikrobiotisk hudpleie». Mikrobiota er betegnelsen på vår flora av gode bakterier som dekker alle slimhinner i kroppen og huden, og har mange funksjoner.

Forskning har vist oss sammenhengen mellom hudens og tarmens tilstand, mellom hva vi spiser og problemer i huden. Ved å legge om kostholdet og gjenopprette balansen i tarmen, vil hudhelsen og akneproblemene forbedres. 

Utvendig hudpleie

Den kjente tyske hudlegen Christine Scrammek, har alltid jobbet holistisk med å utvikle produkter som skal fremme en sterk hudhelse. Istedenfor å svekke kroppen med sterk medikamentel behandling mot akne, styrker hun hudens eget forsvar til å bekjempe urenhetene.

Med sin medisinske kompetanse og ekspertkunnskaper i planter og urter, benytter Dr.med.Christine Schrammek seg av det naturen har å by på. Renseprodukter og kremer som er kraftig antibakterielle og betennelsesdempende, men som samtidig styrker huden mot akne uten å belaste, stresse eller svekke hudbarrieren er ideelle.

Green Peel-behandling med dyprens er svært nyttig og sørger for minimalt med urenheter i ettertid.  På grunn av opphopning av døde hudceller tettes porene, og den store talgproduksjonen gjør at talget ”hoper seg opp”. Ved å fjerne disse tiltettningene stoppes urenhetene på et tidlig tidspunkt. Samtidig rydder Green Peel opp i urenheten fra innsiden og styrker hudens eget forsvar. 

Selve behandlingen er svært stimulerende på blod- og lymfesirkulasjonen. Den har en kraftig antibakteriell og betennelsesdempende effekt i dybden, samtidig som den stimulerer cellefornyelsen. Urtene jobber fra innsiden og dyperliggende urenheter forsvinner raskere, porene strammes, arr blir mindre synlige og huden får en jevnere overflate. 

Mikrobiotisk hudpleie, jevnlige hudpleierutiner i kombinasjon med Green Peel-behandlinger viser seg ikke bare å gi umiddelbare resultater, men optimale langtidsresultater.